Recept och statusuppdatering!
Som sagt, bloggen har legat lite lågt nu under jul för att det har varit lov och en hel del andra saker som tagit upp våran tid. Jag har även försökt mig på själv att ändra bloggen lite och ja... jag har ju i alla fall lyckats ändra bakrundsfägen, haha!
Annars tänkte jag kika in och säga att bloggen kommer nu börja sumeras efter vad vi tycker var de mest lyckade recepten och så ska vi börja skissa på våran kokbok som är vårat mål med själva projektarbetet! Förhoppningsvis kommer vi få några exemplar sålda, och då kommer det självklart vara recept som inte finns med på bloggen heller.
För att avsluta tänkte jag också tipsa om fluffiga och jättegoda pannkakor som är snäppet hälsosammare än vanliga pannkakor!
INGREDIENSER
ca 20 st små pannkakor
6 dl mjölk
4 ägg
1 nypa vaniljpulver
Lingon/hallon sylt:
80 gram tinade hallon/lingon
5 urkärnade daddlar
Gör såhär:
För pannakakorna:
Blanda ihop alla ingredienserna till pannkakorna, grädda med lite kokkosfett i pannan på lite lägre värme och längre tid på varje sida.
För sylten:
Koka ihop daddlarna med hallonen eller lingonen. Ta av och låt svalna.

Recept: Linda och Ann Wering www.matblogg.se
Gott nytt år osv!
Ja nu är julledigheten över och vi är hemma och tillbaka till rutin. Hoppas alla haft en bra jul och ett trevligt nyårsfirande!
Bloggen kan fortfarande komma att stå lite stilla då annat tar upp mycket tid. Snart lider kanske bloggdelen av vårt projektarbete mot sitt slut också, och andra delar ska påbörjas!
Men nu tänkte jag dela med mig av en Dagens Frukost i alla fall!
Kvargblandning och keso- & avokado på Fin Krisp:
Kvargblandning:
- Mosa en halv banan med en klick kvarg och rör sen i lite frysta hallon.
- Toppa med vad du vill, idag tog jag honungsmelon, hallon, linfrön och kokosflingor.
Keso- & avokadomackor:
- Här hade jag Fin Krisps som "macka" men välj det du föredrar, gärna någon slags knäcke!
- På med naturell keso och avokado, krydda med salladskrydda, salt och peppar!
/ Ida